Uncategorized

Esős-napos Gyerkőcnap Kézdivásárhelyen

A Gyerkőcnapot Kézdivásárhelyen idén is a Vigadó Művelődési Ház szervezte meg, munkájukat számos önkéntes segítette. Sajnos, a napra rányomta a bélyegét a délelőtti esős időjárás, így a megnyitóra a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterében került sor, ott zajlott le a programpontoknak az első fele.


Délelőtt pár tucatnyi érdeklődő jelent meg a Gyerkőcnapon, Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója szerint ők is tétováztak, hogy egyáltalán megtartsák-e a napján az ünnepséget, a szeszélyes időjárás és a pápalátogatás miatt. „Végül úgy döntöttünk, nem halasztunk, egyrészt azért, mert a tevékenységek egyik részének a sportcsarnok kitűnően megfelelt, ugyanakkor meg azt is bele kellett kalkulálnunk, hogy a Vigadóban is számos előadás zajlik, a személyzet pedig nem elégséges arra, hogy mindent le tudjunk födni. Kétségtelen, hogy a csíksomlyói pápalátogatás az időjárásnál is többet számított, sok kézdivásárhelyi elment a búcsús helyre” – tudtuk meg a kulturális intézmény vezetőjétől.

Délelőtt egyébként azon ügyködtek, hogy a Sinkovits sportpálya lelátója mögé helyezett színpad és a sátrak környékéről elvezessék a vizet, hogy délután a gyerekek és a fellépők birtokukba vehessék a terepet. Mindaddig zajlottak a tevékenységek, nagy sikernek örvendett az arcfestés, a kézműves foglalkozások, a gyerekek örömmel vették, hogy a dekorációnak elhelyezett lufikat elvihették, játszhattak velük.

A nap folyamán számos fellépő szórakoztatta a közönséget, bemutatták tudá­su­kat a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatos diákjai, fellépett a MiniSnaps Gyerekegyüttes, koncertezett László I. Attila, az Actus Dramatikus bábelőadást mutatott be. A programot moderntánc, balett és néptánc egészítette ki, Kocsis Hunornak és a Harai zenekarnak köszönhetően családi táncházban lehetett részt venni, majd a napot az Égvilág zenekar A medve nem játék interaktív zenés előadása és a Mozsikácska együttes Kalamajka koncertje zárta. A tevékenység nem csak a sportcsarnok környékén zajlott, hiszen a tekepályán, Várdó Olivérnek köszönhetően, tekesulin is részt lehetett venni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *